Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Трябва да подобря използването на гумите догодина

Перес: Трябва да подобря използването на гумите догодина

1970
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Иван Тенчев, Абу Даби. Като основен свой проблем не само в днешното състезание, но и през целия сезон 2022 във Формула 1 Серхио Перес определи използването на гумите. В днешната Гран при на Абу Даби той износи твърде бързо първия си комплект средни по твърдост гуми и след това направи още една смяна.

„Предварителният план при мен беше за два стопа, но износването на първия комплект бе дори по-голямо от това, което предполагахме“, обясни Перес

„Обсъждахме и един, но при мен нямаше как да проработи.“

Мексиканецът каза също така, че вероятно Пиер Гасли го е забавил в края. Това обаче това е само брънка във верига от множество елементи, оказали влияние накрая, когото имало сини знамена. Перес добави, че не би искал Пиер да бъде наказан.

В същото време съотборникът му и лидер в състезанието Макс Верстапен нямаше проблеми и направи само един стоп, какъвто беше неговият план. Шарл Льоклер също имаше достатъчно добро темпо и работа с гумите, за да се противопостави с едно спиране. Трудности с гумите пилотът на Ферари изпита само в последните 3 обиколки. В тях Перес натисна, за да го изпревари, но нямаше шанс. Така остана трети на пистата Яс Марина и завърши шампионата на същата позиция, отстъпвайки вицешампионската титла на Шарл Льоклер. Разликата помежду им след 22 надпревари през 2022 г. е едва 3 точки.

„Понякога всичко може да бъде наистина много оспорвано, до самия край“, заяви разочарован мексиканецът

„В крайна сметка трябва да съм щастлив. Дадох всичко… Като отбор дадохме всичко през сезона и съм сигурен, че ще се върнем по-силни през следващата година. Имахме страхотни моменти, беше страхотна битка. Мисля, че се затрудних малко тази година по отношение управлението на гумите в състезание. Така че се надяваме да подобрим това за догодина и като цяло ще бъдем малко по-силни“, каза още Перес.

„Това е положението“, обобщи философски Перес.