Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Това бе най-добрият петък досега; Верстапен: Промените за втората сесия не...

Перес: Това бе най-добрият петък досега; Верстапен: Промените за втората сесия не се получиха

2257
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес завърши петъчните тренировки преди Гран при на Азербайджан с най-добро време. На 0,101 сек зад него се класира съотборникът му в Ред Бул Макс Верстапен.

„Доволен съм от деня и определено смятам, че имаме чудесен прогрес. След Монако направихме много добър анализ. Днес имах усещането, че разбирам автомобила повече, как трябва да го управлявам. Мисля, че това бе може би най-добрият петък за мен досега през сезона. Най-пълноценен по отношение на събраните данни и колко комфортно се чувствах зад волана. Надявам се на чиста обиколка в квалификацията, защото тогава това ще има значение. Ще продължим да работим упорито, за да постигнем още напредък и във времената си“, обясни Перес.


Верстапен бе най-бърз в сутрешната сесия. Той каза по време на втората тренировка, че поведението на неговия RB16B се е променило.

„От гледна точка на темпото мисля, че направихме страхотен старт в Баку. На пистата бе доста ветровито, което не е лесно за никого от нас, но определено прави нещата по-интересни.“

„В първата тренировка колата вървеше доста добре, чувствах се комфортно. За втората сесия направихме някои промени, за да видим дали поведението ще се подобри. Не мисля, че се получи. Ще прегледаме данните тази вечер и ще решим в каква посока да тръгнем за квалификацията. Смятам, че изглеждаме доста силни, което ме радва. Да видим какво ще постигнем утре“, допълни Верстапен.