Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят загуби 10-ото място заради наказание, Перес взима точката

Квят загуби 10-ото място заради наказание, Перес взима точката

539
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Данил Квят завърши десети в Гран при на САЩ, но загуби последната точка след финала на състезанието. Пилотът на Торо Росо бе наказан заради сблъсък със Серхио Перес в края на надпреварата. Стюардите прибавиха 5 секунди към времето на руснака, което го прати на 12-та позиция.

Перес заяви, че съперникът го е доближил прекалено и го е избутал от трасето при жълти знамена. Предупредителните флагове в последните две обиколки бяха заради спрелия в зона за сигурност, но все пак близо до пистата Кевин Магнусен (Хаас).

„Намалих скоростта заради жълтите знамена, той ме доближи и атакува. След това ме избута и се удари в мен. Оставих му достатъчно място, а той просто ме изблъска. Счупи предното крило, окачването. Изобщо не намали“, заяви Перес.

„Състезанието ни бе чудесно и успяхме да наваксаме“, продължи пилотът на Рейсинг Пойнт, който бе с наказание от петък. „Използвахме агресивна стратегия с едно спиране в бокса, а темпото ни бе добро цял следобед. Точката означава, че сме шести в шампионата при конструкторите, а това е важно при оставащи само две състезания.“

Квят не бе съгласен с мнението на съперника и не остана доволен от решението на стюардите.

„Глупости, това е направо невероятно. Стюардите са пълни… Не знам, нямам думи. Глупава, глупава история. Той ми затвори вратата, което е нормално. Докоснахме се и го изпреварих от външната среда. Подобно развитие е неприемливо.“