Начало Избрани Перес: Загубих част от увереността си след катастрофата в Монако

Перес: Загубих част от увереността си след катастрофата в Монако

1588
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес посочи една от причините за по-слабата му форма напоследък. Пилотът на Ред Бул заяви, че катастрофата в Монако го е накарал да загуби част от увереността си. Перес отново каза, че не се притеснява да бъдещето си, тъй като се е справял с такива трудни периоди в миналото.

Перес стана обект на спекулации за бъдещето си в F1 след случката в Монако. Тогава той катастрофира по време на първия сегмент от квалификацията в Монте Карло. Следователно той потегли от по-задна позиция и нямаше възможност да се пребори за точки.

Лошото представяне в Княжеството бе само началото на една много негативна серия за Перес. Мексиканецът не успя да прескочи Q1 в следващите пет старта. Това на свой ред пречеше на опитния мексиканец да записва по-силни резултати

Напрежението върху Перес се увеличи още повече след новината за завръщането на Даниел Рикиардо. Австралиецът замени Ник де Врис в Алфа Таури. Това разбира се породи спекулации, че Рикиардо може да заеме мястото на своя колега догодина.

Перес допусна грешка и в Унгария. Състезателят на Ред Бул катастрофира в началото на първата свободна тренировка. Това обаче не оказа сериозно влияние на остатъка на уикенда. Перес все пак влезе в Q3 на Хунгароринг и даде девето време. След това мексиканецът се качи на подиума в неделната Гран при, след като направи немалко изпреварвания. Въпреки това възстановяване, Перес вече има пасив от 110 точки спрямо Макс Верстапен.

Перес призна, че е загубил част от увереността си след инцидента в Монако.

„Загубих част от увереността си след катастрофата в Монако. Бях неприятно изненадан от начинът, по който се случи катастрофата. След това загубих малко доверие в колата и това ме върна назад“, сподели Перес.

„Имам своята психология, върху която работя. Освен това спортът е такъв. Имаш добри и лоши моменти, но когато си в Ред Бул напрежението винаги е по-голямо в това отношение. Ако имате лоша сесия, трябва веднага да отговорите на въпроси за бъдещето си“, продължи Перес. „Това е факт. За щастие в момента съм на добро място и просто трябва да се съсредоточа върху това да се наслаждавам на работата си и на самия уикенд“, добави пилотът на Ред Бул.

Перес също така разкри, че в миналото също е преживявал такива възходи и падения

„И преди съм имал такива периоди. Работим с толкова малки детайли. Всички трябва да е перфектно. В противен случай, това може да определи дали ще се качим на подиума или ще останем извън точките“, каза Перес.

„Но това винаги е нещо, което хората у дома не разбират толкова – колко много детайли се влагат в нашите състезания. Това може да направи разликата между едно страхотно състезание и едно много слабо състезание. В крайна сметка това може да се случи на всеки пилот от F1“, завърши Серхио Перес.

Междувременно д-р Хелмут Марко се изказа в подкрепа на Перес. Австриецът заяви, че 33-годишният състезател е подобрил представянето си по време на уикенда в Унгария.

„Той очевидно се подобрява, след като си проби път от девето място на стартовата решетка до подиума о в Унгария. Най-накрая той отново стигна до Q3. Можете да видите тази възходяща тенденция“, каза д-р Марко.

Съветникът на Ред Бул също така каза, че инцидентът на мексиканеца в Унгария не е разкрил кой знае каква информация относно RB19.

„За щастие този път нямаше какво да се види, за разлика от Монако. Конструкцията на долната част е много сложна, а аеродинамиката влияе на управлението на автомобила“, добави д-р Хелмут Марко.