Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перез: Мечтата ми е Ферари, но сега мисля единствено за Заубер

Перез: Мечтата ми е Ферари, но сега мисля единствено за Заубер

39
0
Серхио Перез

Серхио Перез настоя, че тази година ще бъде фокусиран само и единствено върху представянето си с екипа на Заубер и няма да се интересува от това къде ще го заведе участието му в пилотската академия на Ферари.

Това заяви самият пилот по време на представянето на новата кола на Заубер днес.

„Трябва да мисля в сегашно време, а настоящето за мен е свързано единствено със Заубер. Трябва да се представя добре, за да продължа да израствам във Ф1. А какво ще стане в бъдеще – не знам. Очевидно мечтата ми е един ден да карам за Ферари, но в момента съм в Заубер и точно тук ще премине първия ми сезон.

Пробвах регулируемото задно крило на симулатора на Ферари и бе доста сложно за адаптиране. Това е нещо напълно ново за мен. Опитните пилоти се оплакаха относно това, а за мен е напълно ново. Ще бъде доста сложно, но се надявам да се справя достатъчно добре.

Относно напрежението – аз чувствам по-скоро мотивация, а не напрежение. Във Ф1 има доста напрежение, сигурен съм в това, но то винаги е било част от кариерата ми. Сега обаче имам изкключително голяма подкрепа от моята страна и това е нещо много важно за мен. Искам да направя големи неща за страната си и съм много щастлив„, заяви вицешампионът в GP2 от миналата година.