Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Не очаквах да победим Хаас и да сме 7-и

Перес: Не очаквах да победим Хаас и да сме 7-и

55
0
Серхио Перес,Форс Индия

Серхио Перес заяви, че само е можел да мечтае да завърши 7-и след относително лошата си квалификация за Гран при на Япония. Той стигна до 3-ата част на сесията, но в нея остана последен 10-и, зад Окон, Гасли, Хартли и Грожан. След наказанието на съотборника си обаче той се придвижи до 9-о място. В хода на състезанието той очаквано загуби позиция спрямо много бързия Даниел Рикиардо с Ред Бул, но мина пред пилотите на преките конкуренти. Така той стана 7-и.

„Резултатът е перфектен за нас. Това е най-доброто, за което можехме да мечтаем. Най-добри сме от останалите, каза мексиканецът. – Наваксах след лошата квалификация. Не очаквахме да победим пилотите на Хаас.

Мисля, че те не бяха с най-добрата стратегия, но се справихме с тях. Ние имахме страхотна скорост и агресивна тактика. През цялото време натисках. В режима на виртуална кола за сигурност успях да се доближа да Грожан и когато видях възможността, атакувах.”

Окон, който завърши 9-и зад Грожан, обаче не бе особено доволен от класирането си. Той получи санкция от 3 места на грида за движение с по-голяма скорост от разрешената при спирането на квалификацията в първата й част. Така той трябваше да потегли 11-и вместо 8-и. Той все пак се класира пред пилотите на Торо Росо и взе важни точки за тима си.

„Не съм доволен от уикенда ми, каза Естебан. – Мисля, че определено бяхме 4-ият по-бързина тим, но наказанието провали уикенда ми. Успяхме да спечелим няколко позиции на старта и след това в самото състезание с изпреварвания, но въпреки това не съм удовлетворен. В следващото състезание трябва да се класирам по-напред в решетката.”