Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес очаква пилотите да се оплакват от болки във врата с новите...

Перес очаква пилотите да се оплакват от болки във врата с новите коли

41
0

Серхио Перес очаква пилотите във Формула 1 масово да се оплакват от болки във врата, след като изпробват новите коли по време на първите тестове през февруари догодина. През 2017 г. болидите ще са с до 5 секунди на обиколка по-бързи, като заради по-широките гуми и крила ще са много по-бързи в завоите.

И това ще натоварва повече физически пилотите при карането на машините. Затова много от състезателите заявиха, че зимата ще променят тренировъчния си режим и ще се подлагат на по-големи натоварвания, за да се справят с по-високите нива на натоварвания.

Според Перес обаче това няма да се окаже достатъчно, тъй като след дългата зимна пауза всеки пилот ще има сериозни трудности при адаптацията си към новите коли. „Сигурен съм, че когато започнем да тестваме, всеки ще бъде разбит, каза мексиканецът пред Аутоспорт.

– След няколко месеца извън колата, е много трудно да симулираш същите сили, които понасяш в болида, независимо какво тренираш. И сега с по-бързите коли очаквам всеки да се оплаква от болки във врата. Но всичко ще бъде наред за първото състезание в Мелбърн.”

Запитан дали е променил своя тренировъчен режим, пилотът на Форс Индия отговори: „Ще имам нужда от малко повече мускули и по малко повече от всичко.” Перес призна, че е видял някои чертежи на колата за следващия сезон и е впечатлен от новата форма. Но също така той не е сигурен дали промените ще подобрят шоуто в спорта.