Начало Рали Петер Солберг вади пари от джоба си, за да кара в Испания...

Петер Солберг вади пари от джоба си, за да кара в Испания и Великобритания

56
0
Петер Солберг

Петер Солберг ще се състезава в последните два старта от световния рали шампионат за 2011 г. на собствени разноски. Един от най-обичаните от публиката пилоти има сериозни проблеми с бюджета от години. Той не кара в заводски екип и осигуряването на необходимите средства е сериозно предизвикателство, като понякога се стига до ситуации като настоящата.

Норвежецът обаче е категоричен, че ще завърши настоящото първенство, независимо от трудностите. До края на 2008 г. той бе в Субару, но след оттеглянето на екипа се наложи сам да търси варианти да се състезава.

Спонсорът ни се оттегли заради вътрешна за компанията ни ситуация. Затова аз ще се включа в плащанията. Но въпреки това се радвам, защото ако умра и сложат парите ми в гроба, едва ли ще ми послужат за нещо. По-добре да ги използвам сега, за да се справя. Обичам спорта, все още съм бърз и искам отново да печеля. Няма да се откажа – заяви Петер.

Солберг е пети във временното генерално подреждане за настоящия сезон. Единствено заводските пилоти на Ситроен и Форд са пред него. В последната надпревара Петер дори бе трети, но след финала бе дисквалифициран заради проблем с теглото на автомобила му.