Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петер Заубер гледа отвъд 2010 година

Петер Заубер гледа отвъд 2010 година

34
0

След като спаси отбора, който сам бе основал в началото на 90-те години, Петер Заубер е категоричен, че няма краткосрочни намерения по отношение на екипа си.

Швейцарецът коментира, че в момента прави планове за следващите „три до пет години“. Пред „NZZ am Sonntag“ той каза: „Нямаше да се захвана с това, за да работя година за година. Ясно е, че трябва да говорим в средни или дълги срокове.

Първоначално Заубер нямаше намерение да се захваща пряко с ръководството на екипа, но след като BMW се оттеглиха, а споразумението с Кадбак се провали, той бе принуден да се намеси и да защити служителите си: „В момента е важно да постигнем стабилност и да върнем сигурността на служителите. След това вече ще се развиваме напред – във всяко отношение.“

Въпреки че BMW доста внезапно решиха да напуснат Формула 1, Заубер не съжалява, че е работил с тях: „По начина, по който приключиха нещата, нямаше как да знаем. По онова време продажба на BMW изглеждаше правилното нещо, така че и сега бих действал по същия начин… В крайна сметка сега сме по-силни и с инфраструктура, която е сравнима с тези на останалите топ отбори.