Начало Картинг Пети кръг от републиканския шампионат по картинг е на писта писта Лаута...

Пети кръг от републиканския шампионат по картинг е на писта писта Лаута този уикенд

92
0

КАРТИНГ ПИСТА ЛАУТА отново посреща най-добрите ни пилоти за участие в Републиканския шампионат по картинг. Поредният кръг от моторната надпревара ще се проведе в Пловдив от 17 до 19.07.2009 година. Участие са заявили над 30 професионални пилоти от спортни клубове от цялата страна.

Картинг надпреварата е структурирана в 3 състезателни дни, като в събота от 17:00 часа е официалният старт на първия манш от състезанието в клас ROTAX MAX, петък и събота са и свободните тренировки, както и тези за полпозишън.

Пилотите в зависимост от възрастта и мощността на картовете са разпределени в 6 класа: MINI BG, MINI, KF-3, KZ-2, HOBBY и ROTAX MAX. Най-малките пилоти / 7-9 години / се състезават в клас MINI BG, където и тази година се стартира от стартова решетка /като в клас, а не с летящ старт. Най-масовият клас с най-мощните картове е HOBBY, където обемът на двигателите е до 125 кубика и е логично състезанията в този клас да са много оспорвани. По време на шампионата под тепетата са предвидени 2 състезания в клас Rotax MAX. Резултатите от тях ще класират пилотите и в генералния шампионат Rotax Max Challenge Bulgaria.

Републиканският шампионат по картинг провежда за шеста година и е част от официалния календар на БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КАРТИНГ СПОРТ.

От 2006 година в българския шампионат по картинг имат право да се състезават и чуждестранни пилоти, ако имат български лиценз. Шампионатът ще продължи три дни, като самото състезание ще се състои от от два манша. Така победителят ще бъде определен не по точкова система, както е в Държавното първенство по картинг, а по реда на завършване.

На слизане от карта пилотите ще утоляват жаждата си с напитки от НОВА ТРЕЙД – PIT BUL или DERBY+, в зависимост от възрастовата категория, в която се състезават.

Всички участници в Републиканския шампионат ще си тръгнат от пловдивската писта с награди от ПАРФЮМЕРИЙНА ФАБРИКА REFAN.

Победителите ще получат за награди дрехи от MAZE, рекламни материали от KAMENITZA и КАРТИНГ ПИСТА ЛАУТА. Входът за феновете на картинг спорта е свободен.