Начало Автомобили Пето поколение на BMW 7 Series

Пето поколение на BMW 7 Series

193
0

Съвсем скоро бе представено петото поколение BMW 7 Series – изцяло нова интерпретация на понятията „стил”, „лукс” и „изживяване от шофирането”. Лимузината излиза на пазара с три двигателя: BMW 750i, BMW 740i и BMW 730d. Освен това ще има и дълги версии на автомобила – 750Li и BMW 740Li – междуосието на които е увеличено с 140 мм, а акцентът е поставен върху по-голямото удобство за пътниците отзад.

Дизайнът на новите автомобили от BMW 7 Series е синоним на естествено присъствие, превъзходен атлетизъм и изискана елегантност. Характеристиките на автомобилите са достоверно онагледени чрез модерния, въплъщаващ прогреса външен вид и изцяло новата гама двигатели, снабдени със системата BMW EfficientDynamics, отговаряща на от най-високите стандарти.Олекотените материали и иновативната технология при окачването гарантират качества и поведение, които са уникални за луксозния клас автомобили. Системите за подпомагане на водача и функциите, осигуряващи комфорт, изключителни за BMW, полагат основите на завладяващото изживяване от шофирането.

Разпознаваемата от пръв поглед ненадмината външност разкрива така типичния за всяко BMW спортен нрав – в неговата най-елегантна форма. Дизайнерските решения като динамични пропорции на автомобила, ниска и удължена странична линия, изваяни повърхности, ниско поставена вертикална BMW бъбрековидна решетка, символизираща модерния стил и подчертани хоризонтални линии отзад, придават на тази луксозна лимузина уникален и несравним характер.

Дизайнът на интериора на BMW 7 Series е изключително модерна интерпретация на представата за истински лукс. Иновативната интериорна концепция с ясно структурирана подредба на функциите за шофиране и удобство гарантира допълнително превъзходство. Вътрешността е изключителнo изтънчена и неустоимо привлекателна. Меките, извиващи се форми, висококачествените материали, както и по-големият простор и удобство придават на интериора облик, отличаващ се с хармония, щедрост и лукс. Създаденият с грижа за водача кокпит – със специален дисплей с иновативната технология Black Panel, електронен скоростен лост на автоматичната трансмисия, системите Dynamic Control и BMW iDrive, както и мултифункционален волан с разширени функции – гарантира неповторимо преживяване от шофирането.

В бъдещия 7 Series е инсталирано новото поколение на системата iDrive. Става дума за 10.2- инчов монитор, графични изображения с висока резолюция, оптимизирана структура на менюто, нов iDrive Контролер за избор и управление на функциите чрез завъртане, натискане и побутване, бутони за директен избор и (за първи път) възможност за изцяло свободно програмиране на предпочитаните бутони, което позволява още по-добър интуитивен контрол и работа със системите. Навигационни системи са оптимизирани функции, а аудио системата се предлага с хард диск памет. Тук е и световният дебют на системата BMW ConnectedDrive, която дава възможност за неограничен достъп до интернет на монитора в автомобила (предлага се като опция).

Цялостната концепция за използване на олекотени материали е допълнителен принос към BMW EfficientDynamics: в конструкцията на каросерията са използвани многослойна стомана и горещо валцувани стоманени профили . Покривът, вратите, предният капак и страничните панели са изработени от алуминий, като лекият материал може да бъде намерен и в много компоненти под предния капак.

Предното окачване е двойно шарнирно, докато задният мост е интегрален V. Стандартно за удължените версии е въздушно окачване. Предлага се и интегрално активно управление (Integral Active Steering) като симбиоза на Активното управление на предната ос и управлението на задните колела в зависимост от скоростта. Говорейки за екстри, няма как да не се спомене иновативният Динамичен контрол на амортисьорите, включващ системата за Динамичен контрол на управлението. Амортисьорите, динамиката на превключване на предавките, както и педалът за газта и картата за подпомагане на управлението се настройват от бутона Динамичен контрол на управлението, разположен в централната конзола, като има възможност за избор на режими Comfort, Normal и Sport. Специална настройка и режим Sport+ с намалена/дезактивирана функция Динамичен контрол на стабилността – за изключително спортен стил на шофиране. Системата Dynamic drive и функцията за контрол на накланянето се предлагат като опции.

Уникална за луксозния клас автомобили e комбинацията от системи за подпомагане на водача като Круиз контрол със Стоп & Старт, Предупреждение за напускане и/или смяна на платното, вкл. индикатор за ограничаване на скоростта, Head-Up Дисплей, Асистент за дълги светлини, BMW Night Vision – за първи път с възможност за засичане на хора, Side View – за странично виждане, камера за обратно виждане – за заден ход.

Подобни модели винаги могат да се похвалят с максимална сигурност за пътниците – в случая е гарантирана от оптимизираната конструкция на каросерията в комбинация с ширикоспектърните, интерактивни, електронно контролирани системи за пасивна безопасност; триточкови колани с автоматични дообтегачи на всички седалки; странични и предни въздушни възглавници; активиращи се при удар подглавници на предните седалки; гуми runflat; индикатор за дефекти в гумите.