Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петронас остава спонсор на Гран при на Малайзия до 2015 г.

Петронас остава спонсор на Гран при на Малайзия до 2015 г.

90
0

Компанията Петронас ще продължи да спонсорира Гран при на Малайзия до 2015 г. Сделката бе обявена официално от Formula One Management, а концернът всъщност подкрепя надпреварата още от влизането й в календара на Формула 1 през 1999 г. До миналия сезон Петронас бяха основен спонсор на BMW Заубер, но за 2010 г.

– Освен към ползите от рекламирането на марката ни чрез Формула 1, продължението на споразумението ни за партньорство със спорта е насочено и към потвърждаване на дългосрочната ни отдаденост и продължаващо посвещаване на това да превърнем Малайзия както в призната в автомобилния свят сила, така и в предпочитана туристическа дестинация – заяви генералният мениджър корпоративни услуги на Петронас Мохд Меда Абдула.

Той отбеляза също така, че множеството дейности в рамките на уикенда за Гран при на Малайзия са от полза за все повече местни индустрии, особено туристическата, включваща храни и напитки, транспорт и свързаните с нея сектори за услуги. Г-н Абдула е убеден и че Азия ще придобива все по-голяма важност за F1 и най-вече за свързаните с кръга от сериите автомобилна и петролна промишлености.

– Доволен съм, че Петронас отново ще използват Формула 1, за да може светът да следи успехите им – допълни Бърни Еклестън.