Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров без сериозни контузии след катастрофата

Петров без сериозни контузии след катастрофата

40
0
Виталий Петров

Виталий Петров се отърва без сериозни контузии след поредната тежка катастрофа на пистата в Монако, където днес се проведе шести кръг от световния шампионат на Формула 1. Рено-то на руснака се удари в мантинела в 68-ата от 78 обиколки. Той се оплака от болка в глезена и бе откаран в болница за прегледи, като там още се намира Серхио Перес (Заубер), който пропусна надпреварата заради удар във вчерашната квалификация. Очакваше се лекарите дори да не задържат Петров за през нощта, а да го освободят след няколко часа.

Междувременно състезателят намери време да благодари на феновете и отбора си за подкрепата след катастрофата, както и на медицинския екип на пистата и хората в болницата за грижите им.

Беше доста силен удар и не чувствах краката си след сблъсъка. Реших, че е по-добре маршалите да ме извадят от колата точно поради тази причина. Не можех да се движа, не съм губил съзнание, но ме болеше доста, докато още седях в кокпита. Срамота е, тъй като направих добър старт и спечелих две позиции още там. Можех да спечеля точки тук – сподели Петров.

Съотборникът му Ник Хайдфелд се нареди осми в състезанието. Той получи късно обаждане да влезе в бокса при излизането на първата кола за сигурност, но успя да се справи и остана доволен от спечелените точки.