Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров: DRS зоната беше безполезна

Петров: DRS зоната беше безполезна

31
0
Виталий Петров,Рено

Витали Петров изрази недоволството си от избора на DRS зона за състезанието във Великобритания. Пилотът на Рено завърши на 12 позиция и заяви, че системата с подвижно задно крило не му е помогнала в изпреварванията: „В началото беше трудно да карам с интермедии – нямаше никакво сцепление и не можех да се защитавам добре, останалите болиди ме изпреварваха, сякаш не бях там. DRS зоната изобщо не помага. Трябва да сменят позицията и, защото просто не беше възможно за мен да изпреварвам тук на Силвърстоун. Бях много близо до Адриан Сутил, но не можех да мина пред него. Дори на обратната права KERS не беше достатъчен за изпреварване, може би трябваше DRS зоната да е там. Скоростта ми не беше лоша, но се чувствах безпомощен по време на състезанието„, сподели разочарованият Петров.

Другият пилот на Рено Ник Хайдфелд имаше малко по-добро представяне и успя да запише резултат в зоната на точките – осма позиция. Според него, правилното време за слагане на сликове в първата фаза е бил ключов, а Рено са били едни от първите, които са рискували да излязат с гуми за сух асфалт, което се е оправдало. Хайдфелд остана доволен от атаките, защитните маневри и пазенето на гумите, с които трябваше да се справи по време на състезанието. Четирите точки, които германецът спечели са изключително добър резултат на фона на слабата квалификация в събота.

Ерик Булие поздрави Ник за доброто представяне, но призна, че в отбора има чувство на разочарование, тъй като съботната квалификация е била най-слабата за отбора от началото на сезона. „Трудните времена за Рено продължават, но ще работим усилено, за да се справим с това. За следващия старт имаме ъпгрейд, който за съжаление не успяхме да използваме тук на Силвърстоун, но вярвам, че темпото ни ще се подобри за състезанието на Нюрбургринг„, каза шефът на тима.