Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров готов за дебюта си в Бахрейн

Петров готов за дебюта си в Бахрейн

56
0

За първи път този уикенд руснак ще се нареди на стартовата решетка за надпревара от Формула 1, когато Витали Петров заеме позиция със своето Рено на пистата Сахир в Бахрейн. Въпреки че от него се очаква да е развълнуван и дори нервен обаче, пилотът не демонстрира някакви сериозни емоции, тъй като зад гърба си има достатъчно години по световните писти и знае как да се справя с напрежението.

– Разбира се, аз продължавам да уча – и за колата, и как да работя с отбора. Но се чувствам добре и нямам търпение да се състезавам в Бахрейн – категоричен е руснакът. – Зимата така или иначе не бе никак лесна, тъй като по време на тестовете ми бе твърде мокро. Проблем е, че нямах достатъчно време да работя по реглажи за сухо. А те са важни, защото и най-малката промяна може да доведе до голяма разлика в поведението на колата.

Витали познава трасето Сахир, където е карал като състезател в GP2, макар да смята новата част за предизвикателство. Най-важно за него обаче е автомобилът да е на ниво на съответната писта, а в Бахрейн това ще е означава да е с добри показатели по отношение работата на спирачките и поведението с много гориво на борда.

– Все още не знаем къде сме спрямо останалите отбори и не съм карал колата с новите части. Освен това трябва да съм реалист по отношение на първата надпревара, защото ще е дебютна за мен. Така че първата цел е да си изградя увереност през уикенда, да завърша състезанието и да се опитам да съм възможно най-близо до съотборника си – завършва Петров.