Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров: Изпуснах болида, но пък се състезавах в топ 10

Петров: Изпуснах болида, но пък се състезавах в топ 10

34
0
Виталий Петров

Поредно незавършено състезание записа руският дебютант в Рено Виталий Петров и това кара наблюдатели да се съмняват много сериозно в това дали той ще остане в отбора и догодина.

– Спрях рано за интермедии, още в 20-ата обиколки, така че те вече бяха доста износени, когато излезе втората кола за сигурност. Натисках, за да опазя аванса си пред момчетата зад мен и изпуснах автомобила в последния завой, катастрофирайки тежко. Но съм добре. Това бе първият ми опит в толкова екстремни условия във Формула 1 и смятам, че ФИА свършиха добра работа, като ни пуснаха зад сейфти кар. Тимът ме извика навреме за интермедии и вървях на силна позиция – седма – преди инцидента. Разочарован съм, разбира се, че състезанието ми приключи в стената и не взех никакви точки, но е окуражаващо, че се състезавах в топ 10 – обясни ситуацията Виталий.

Шефът му в Рено Ерик Булие бе обзет от смесени чувства след финала именно поради тази причина, тъй като реално бе изтърван шанс и двата болида да се класират в точките.