Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров не провежда специална подготовка за Сингапур

Петров не провежда специална подготовка за Сингапур

52
0
Виталий Петров,Фелипе Маса

Виталий Петров така и не можа да кара в Гран при на Италия, след като пострада в мелето веднага след стара. Руският пилот на Рено обаче не се поддава на мрачни настроения и вече е готов за предизвикателствата на Сингапур.

– Нямаше никакъв късмет в Италия, но каква е преценката ти за уикенда като цяло?

– На практика направихме добра крачка напред по време на уикенда. Подобрихме настройките си, а 7-ото и 10-то място в квалификацията бяха невероятна новина и повдигнаха духа на целия екип! След старта просто нямах късмет, но и това се случва в спорта. Мисля, че Витантонио [Лиуци] разбира къде сбърка и въпросът вече е приключен.

– Идва Сингапур – специална ли е тази надпревара за теб?

– Стартът в Сингапур е малко по-различен, тъй като се състезаваме по тъмно, а спим през деня, което налага известна промяна на програмата. Аз лично пристигам в понеделник, за да се аклиматизирам.

– Харесваш ли уличните писти?

– Да. Харесвам писти, изискващи максимална концентрация, където не можеш да си позволиш никакви грешки. Няма съмнение, че трасето не е леко. Уверени сме обаче, че сме в състояние да намерим хубави реглажи и съответно да постигнем добър резултат. Пистата има цели 23 завоя, но въпреки това нямам търпение да се върна там.

– Какви са ключовите моменти при настройките?

– На първо място да се разбере какво е сцеплението, притискането. Пистата е неравна и автомобилът доста подскача, така че е лесно да блокираш колелата, което ще се опитаме да избегнем тази година.

– Имаше ли някаква специална подготовка, за да се справиш с жегата и влажността?

– Условията ще са същите, каквито са в Малайзия, а в Англия няма как да ги симулираме! Обърнатата програма ми допада. Всъщност мисля, че по този начин вероятно ще спя повече! Най-добрата подготовка е възможно най-ранно пристигане в Сингапур. Ситуацията е еднаква за всички ни и не се опасявам от нищо за надпреварата.