Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров с проблеми в задната ос

Петров с проблеми в задната ос

85
0
витали петров,Рено

Витали Петров постигна осмо място в днешната квалификация и определено можеше да е доволен от работа си, защото това бе най-доброто, което руснакът можеше да извлече от колата. Намиращия се пред него Нико Розберг бе с 0,4 сек. по-бърз и явно труден за догонване.

„Явно трябва да се концентрираме върху борбата с Форс Индия“, обясни Петров след края на квалификацията. „С удоволствие бих се опитал да изпреваря Розберг, но ще стартирам от неприятната страна. Плюс това не е ясно какво ще е износването на гумите и колко ще е различно при различните екипи.

Грипа на задната ос ни ограничи до някъде. Ще трябва да се концетрираме върху този проблем, защото той може да стане сериозен по време на състезанието. Тук има доста бързи смени на посоката и няколко бавни завоя. Все пак мисля, че свършихме много добра работа и по време на свободната тренировка сутринта намерихме подходящите настройки. Самото влизане в последната част на квалификацията си бе успех.

Ще бъде трудно да преценим, какво ще е правилното налягане в гумите. В състезанието ще бъдат направени три или четири стопа. Няма да имам предимство на старта, не само защото позицията ми ме ограничава. Гумите ми са на две обиколки. Винаги всеки би искал да стартира с нови. Защото така имаш предимство и в края на ресурса им.