Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров се извини на Рено и е готов за надпреварата на Интерлагос

Петров се извини на Рено и е готов за надпреварата на Интерлагос

39
0
Виталий Петров

Виталий Петров побърза да се извини на отбора си, след като емоционалното му избухване срещу екипа стана публично достояние седмица преди уикенда за Гран при на Бразилия. Руснакът пише в специално писмо до тима, че е бил все още под влиянието на надпреварата в Абу Даби и разочарованието, че е изтървал класиране в топ 10.

Осъзнавам, че сезонът е труден за всички вас, точно както е и за мен и не биваше да казвам всичко това. Искам да обещая, че това няма повече да се случи. Трудихме се много и имам още един последен шанс да ви накарам да се гордеете с мен в Бразилия следващия уикенд – пише Петров.

Впоследствие шефът на отбора Ерик Булие бе категоричен, че инцидентът е приключен. Той обясни, че избухването е инцидент и се дължи на емоциите и изтощението на състезателя след надпревара:

– Пилотите не са роботи, а човешки същества. Ако беше на подиума в Абу Даби, той щеше да се оплаква, че не е спечелил състезанието.

При това положение Петров вече гледа към последния кръг за сезон 2011 г., но подчерта и в изявленията си преди състезанието, че постъпката му е била необмислена.

Нека кажем, че действах глупаво. Бях много разочарован и изморен, а трябваше да отговарям на куп въпроси. Някак си не се справих като хората. Сега всичко е наред. Догодина обаче искам да постигна далеч повече и вече се трудим здраво, за да направим стъпка напред. Никак не е лесно да се настрои кола за Интерлагос. Понякога вали и тогава видимостта и аквапланингът са ужасни – обясни Виталий.