Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров се надява с дебюта му Русия да се събуди

Петров се надява с дебюта му Русия да се събуди

30
0

В неделя Витали Петров потвърди, че ще си плаща, за да има шанса да дебютира с тима на Рено. Руснакът ще кара новия R30 през сезон 2010 година, като на каската му се вижда отчетливото „Русия“.

Баща ми даде пари, за да бъда тук. Става дума само за него, моя мениджър и приятелите на баща ми. Никой друг“ – коментира Петров на пистата край Валенсия.

Новакът се надява, че първото участие на руснак във Формула 1 ще предизвика интереса на местните компании към този спорт.

Хората в Русия трябва да се събудят, да осъзнаят какво се е случило, тъй като сме във Формула 1 без някакви спонсори и нечия чужда помощ“ – казва Петров. „Сега хората ще ни видят във Формула 1 и остава да се надяваме, че това ще промени нещо.“

„Непрекъснато казвам на хората „Ние сме Русия, голяма страна, би трябвало да имаме Гран при“ – обяснява Петров. „Сега аз съм тук, може би хората ще се опитат да направят нещо.“

Шефът на Рено Ерик Булие призна, че Петров допринася със 7 % от бюджета, но подчертава, че приоритет на отбора е бил да се намери пилот с талант.