Начало Автомобили Peugeot 1007 с най-високи оценки от EuroNCAP

Peugeot 1007 с най-високи оценки от EuroNCAP

302
0

Публикувани бяха поредните резултати от краш-тестовете на независимата агенция EuroNCAP. На тестове за безопасност бяха подложени три автомобила – компактния миниван Honda FR-V и два модела от класа на суперминитата – Peugeot 1007 и Suzuki Swift. И трите изпитвани коли показаха много добри резултати, но най-високи оценки заслужи малкото Peugeot 1007. Колата получи 5 звезди за защита на пътниците и събра общо 36 точки, рекордно постижение за автомобил от този клас.
В същото време обаче, френската кола взе три звезди от пет възможни за безопасност на децата в купето (наличие на система за закрепване на кресла Isofix) и само две от четири за предпазване на пешеходците (неподходящо високо разположен преден капак).
Другият представител в клас супермини – новото Suzuki Swift успя да събере 4 звезди за защита на пътниците, също висока оценка, и по три за безопасност на пътуващите в купето деца и защита на пешеходците. Новият компактен ван на Honda – FR-V получи същите оценки – 4 звезди за защита на пътниците в колата и по три за защита на децата и пешеходците.
Основна методика на EuroNCAP се явяват краш-тестовете на автомобили при фронтален удар със скорост 64 км/ч и при страничен удар с 50 км/ч.