Начало Автомобили Peugeot Boxer Izo с подобрена термоизолация

Peugeot Boxer Izo с подобрена термоизолация

57
0

Термоизолираните версии IzoLine на Peugeot Boxer, Partner и Bipper са предназначени за превоз на стоки, които изискват фиксиран температурен режим – месо и месни продукти, риба, мляко и млечни продукти, плодове, зеленчуци, сладкарски изделия и други. Температурата, при която трябва да се превозва такава стока се посочва от нейния производител. Peuget IzoLine предлага фургони и контейнери, които могат да поддържат температура от -20 оС до +10оС. Термоизолацията се извършва от българската фирма Трансформа чрез монтиране на анатомични термоизолационни панели и хладилен агрегат.

Термоизолираната версия на новия Peugeot Boxer вече се предлага с усъвършенстван дизайн. С новите анатомични стъклопластови панели на комплекта реално се елиминират всички термомостове в автомобила. Това е постигнато със система от допълнителни термопластични уплътнения към вътрешните стени, частите на термоизолацията и задните врати. За по-добра херметизация между тях е монтирано ново двойно уплътнение, което предотвратява връзката на студения въздух с металните части на вратите. По този начин се осигурява по-добра термоизолация на товарния отсек, с което се намалява времето за работа на хладилния агрегат, и съответно се постига по-нисък разход на гориво. Калниците на автомобила в товарния отсек са покрити със стъклопластова анатомична облицовка, което дава повече полезно пространство, по-лесна хигиенна поддръжка и по-естетичен вид на трансформацията.

За транспортирането на стоки във всякакъв температурен режим се предлага богата гама хладилни агрегати. Освен стандартното изпълнение (direct drive), при което компресорът на хладилната група се куплира към двигателя на автомобила, се предлагат и хладилни агрегати предназначени за свързване към алтернатора на превозното средство. При необходимост, към хладилните агрегати може да се добави система за отопление, която осигурява постоянен температурен режим и при зимни условия.

Предлага се и система за работа на хладилния агрегат при външен източник на електрозахранване (220V-380V). Тя осигурява възможност товарния отсек да бъде охладен до нужната температура преди потегляне на автомобила.

За персонализиране на автомобила се предлага широка гама от специализирано оборудване –  стенни стелажи по задание на клиента, допълнителна усилена алуминиева защита на калниците и стените, електронна системи за отчитане на температурния режим, антикомпресионна клапа и много други.  Те могат да бъдат добавени като опции, за да отговорят на изискванията на всяка конкретна дейност.

Примерни температури за превозване на някои стоки:

Температурен стандарт

Температура

продукти

Дълбоко замразени продукти

-20оС

Сладолед

-18оС

Дълбоко замразени храни
Месни дреболии
Рибни продукти

-14оС

Масло

Сланина

Яйчен крем

-12оС

Яйчени продукти

Карантия

Зайци, птици, дивеч

-10оС

Месо

Охладени продукти

+3оС

Готвени ястия – Готови храни

Кремове – Пресни сладкиши

Месо и месни полуфабрикати

Птици – Зайци – Дивеч

+2оС

Прясна риба

Ракообразни

Миди

Свежи продукти

+4оС

Нестерилизирано, необработено, непастьоризирано или ферментирало мляко

Кремообразни сирена

Саламурено сирене

Извара

+6оС

Мляко за индустриална обработка

Готвено месо

Охладени яйца

Масло

Синьо сирене

+4/6оС

Свежи плодове и зеленчуци

Цветя

+7оС

Месо

+7/8оС

Луковици

-10оС

Нестабилизирани животински мазнини /различни от масло/

Пресовани и сготвени сирена