Начало Автомобилни новини Peugeot прави електрически Partner

Peugeot прави електрически Partner

128
0
Peugeot Partner Electric

Peugeot разширява гамата си с нова, изцяло електрическа версия на модела си Partner. С нея компанията ще предложи на клиентите си екологична мобилност и удоволствие от управлението от нов тип. Новият PartnerElectric предлага всичко, на което гамата Partner дължи успеха си: стил, модулност, практичност, най-добър в сегмента товарен обем заедно с удобството на електрическата система за задвижване. Той ще бъде представен за първи път на автомобилния салон в Брюксел този месец, а ще се продава от второто тримесечие на годината.

Partner Electric се предлага с две дължини – 4,38 м и 4,63м – и има най-големия товарен обем в категорията на електрическите фургони. Автомобилът разполага със седалка Multi-flex и запазва изключителната модулност, с която Partner се слави. Различните варианти на сгъване позволяват максимално оптимизиране на пътуванията и в случай на необходимост – увеличаване на полезния обем.

Автономията на колата от 170 км в стандартен европейски цикъл на движение (NEDC) нарежда Partner Electric сред най-добрите представители на сегмента. Постигането на най-голяма автономия е основна задача на екипа от самото начало на проекта. Заедно с оборудването за икономично управление това позволява на водача да контролира разхода на енергия.

За улеснение на клиентите си Partner Electric предлага 2 начина за зареждане на батериите:

– бързо чрез специално зарядно устройство, захранвано с трифазен ток (380V); то се извършва на 50% за 20 минути и на 80% за 30 минути;

– нормално, което става с еднофазен ток 230V, като кабелът се включва в домашната електрическа мрежа и в контакта от дясната страна на автомобила.

Partner Electric разполага с електрически двигател с мощност 49 kW (67 к.с.) и въртящ момент 200 Nm, на разположение от 0 до 1500 об/мин. Комбиниран с редуктор с една предавка, той гарантира динамичен старт и гъвкавост още при потеглянето и през всички фази на ускоряване, без да се налага смяна на предавки. Допълнителни системи спомагат за по-лесно управление. Hill Assist се предлагана серийно с ESP и заедно с големия въртящ момент на двигателя позволява лесно потегляне при наклон до 25%. Функцията “пълзене” при отпускане на спирачките улеснява маневрите при ниска скорост.

Partner Electric се определя като еталон по отношение на безопасността. Частите на батерията се намират в 2 кутии, разположени под пода, от двете страни на задната ос, което допринася за разпределението на масите, снижава центъра на тежестта и гарантира добра динамична стабилност на автомобила. За тази стабилност допринася и серийното оборудване – освен АBS с eлектронен разпределител на спирачното усилие и Помощ при внезапно спиране – Partner Electric е оборудван с eлектронно управление на стабилността (ESP), новост в сегмента. При отпускане на спирачките, кинетичната енергия на колелата вкарва двигателя в режим генератор на електричество и осигурява „моторна спирачка“, по-силна от тази на ДВГ. По този начин, ефективността на спирането е гарантирана от фазата възстановяване на енергията и стандартната спирачна система.