Начало Автомобили Peugeot Vision Gran Turismo ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,73...

Peugeot Vision Gran Turismo ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,73 сек

76
0

Peugeot Vision Gran Turismo е моделът на Peugeot за видео играта GT6™ на PlayStation®3.

Суперколата е разработена със съотношение мощност-тегло 1-1: 875 кг и 875 конски сили – точно като Peugeot T16 Пайкс Пийк, с което деветкратният WRC шампион Себастиен Льоб помете през 2013 г. рекорда на легендарното изкачване в Колорадо (САЩ).

Peugeot Vision Gran Turismo ускорява от 0 до 100 км/ч за изумителните 1,73 секунди. Екипът на френската компания определено е мислил сериозно върху предизвикателството, поставено от човека зад легендарната игра – Казунори Ямаучи. Той помоли автомобилните производители, включили се в това уникално приключение, да създадат наистина уникални автомобили в чест на 15-ата му годишнина.

Конструкторите на Peugeot работиха в тясно сътрудничество с инженерите от спортния департамент на компанията. Резултатът от общия им е труд е автомобил, който е като излят. Висок е само 104 см. Двигателят е разположен точно зад пилота и е 3,2 л, V6. Трансмисията е механична, шестстепенна, а задвижването е на четирите колела. И ако ускорението от 0 до 100 км/ч се случва за впечатляващите 1,73 сек, то намаляването на скоростта също е забележително благодарение на четирите вентилирани карбонови дискове Brembo (380 мм отпред, 337 мм отзад).

Peugeot Vision Gran Turismo ще бъде пуснат като безплатно обновяване на Gran Turismo 6. Той ще е наличен ексклузивно на PS3 в шест различни цветови варианта.