Начало Автомобили Пежо достави 50 електрически автомобили на Europcar

Пежо достави 50 електрически автомобили на Europcar

213
0
iOn,Peugeot

Новият 100% електрически Peugeot вече е част от автопарка на Europcar, който включва 207, 308, 508 и 5008 и други модели от гамата на марката. Групата, лидер в областта на услугите за наем на автомобили закупи 50 iOn, които ще предлага на своите клиенти чрез мрежата си в Европа.

Освен Франция, тази флота ще обслужва още 6 страни: Великобритания, Испания, Португалия, Германия, Белгия и Холандия.

Europcar е специален партньор на Peugeot от над 50 години, както и най-големият клиент в Европа.

„Горди сме да посрещнем Peugeot iOn и чрез него да предложим едно алтернативно решение за мобилност на нашите клиенти. Имаме дългогодишно сътрудничество с Peugeot в тази област, като още през 1999 година проведохме операция с подобен мащаб с електрическия 106. Днес, интересът към тази нова технология е огромен, особено сред нашите бизнес клиенти.“, заяви Гирек Гран-Клеман, генерален директор на Europcar Франция.

С iOn, лансиран в края на 2010, Peugeot предлага достъпно средство за градска мобилност, което не замърсява околната среда. Изключително подходящ за града, автомобилът е едновременно маневрен, сигурен и комфортен, благодарение на богатото си оборудване. В Европа до края на септември са направени повече от 2 500 поръчки на iOn, с което Peugeot става един от водещите производители на електрически автомобили.

Предлагането на цялостна гама новаторски и екологични решения, както на своите бизнес клиенти, така и на всички, които търсят автомобил за развлечения, е основна цел на Групата Europcar и нейните филиали. За да отговори на тези нови потребности, през 1997 година Europcar разработва във Франция своята Ligne Environnement, която впоследствие е доразвита благодарение на новите технологии в областта на автомобилите.