Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиастри изкарал уикенда в Азербайджан на 4 препечени филии

Пиастри изкарал уикенда в Азербайджан на 4 препечени филии

824
0
Оскар Пиастри
Оскар Пиастри; снимка: Майкъл Потс

Пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри завършиха девети и 11-ти в Гран при на Азербайджан. След това австралийският пилот пропусна медийните събирания, тъй като не се чувстваше добре. Всъщност Пиастри не бе в оптимална форма през целия уикенд в Баку.

„В деня на състезанието се чувствах най-добре. Това всъщност не означава кой знае какво, защото мисля, че изкарах целия уикенд на около четири препечени филии. Беше истинско изпитание чисто физически, особено в събота“, каза набързо Пиастри след надпреварата преди да се прибере

„Трябва да започна да се храня преди Маями. Радвам се, че уикендът приключи, макар че научих доста неща – за управлението на гумите и подобни. Ще разгледаме какво бихме могли да свършим по-добре следващия път“, допълни Пиастри.

Шефът на Макларън във Формула 1 Андреа Стела сподели, че отборът тепърва ще преценява дали подобрението в представянето на MCL60 е реално или се е дължало на характеристиките на конкретната писта.

„Уикендът в Азербайджан бе интересен с новия спринтов формат. Основната ни цел в началото бе да се подготвим за състезанието, защото в него се печелят най-много точки. Първите четири отбора са малко напред в момента, така че искахме да сме в челото на останалата група от отбори. Постигнахме го благодарение на новостите, които имахме за колата си в Баку. Благодаря на екипа във фабриката и този на пистата, че помогнаха да ги използваме. През следващите няколко надпревари ще можем да преценим колко от подобрението е реално и колко се дължи на конкретните характеристики на пистата“, каза Стела.

„Ландо отново бе изключително стабилен. Направи още един чист уикенд и донесе още ценни точки. Изключително сме впечатлени от Оскар. Той не се чувстваше добре през цялото време, но успя да се съсредоточи върху работата и също записа чисто представяне без грешки“, добави шефът на Макларън.

Норис определи състезанието си в Баку като добро. Според него деветото място бе възможно най-добрият резултат, който можеше да постигне в Азербайджан

„Девети не звучи като кой знае какво, но в момента е възможно най-доброто класиране. Беше малшанс, че колата за сигурност излезе точно, след като спрях в пита. След това се оказах залостен зад [Нико] Хюлкенберг. Ще се опитаме да постигнем допълнителен напредък в Маями“, допълни Норис.