Начало Избрани Пиастри: Очаквам с нетърпение да карам за първи път пред домашна публика

Пиастри: Очаквам с нетърпение да карам за първи път пред домашна публика

434
0
Оскар Пиастри, Макларън
Оскар Пиастри, снимка Макларън

Оскар Пиастри ще участва в първата си домашна Гран при в F1. Пилотът на Макларън очаква наистина специална атмосфера на пистата Албърт парк и се надява да зарадва всички фенове, дошли да го подкрепят по трибуните.

Пиастри записа разочароващи първи два старта от дебютантския си сезон в F1. Младият австралиец отпадна в Бахрейн заради технически проблем в неговия болид Макларън MCL60.

В Джеда Пиастри направи много добро впечатление след като стигна до Q3 и потегли по-напред от съотборника си Ландо Норис. В състезанието обаче той имаше контакт с автомобил на Алпин, който счупи част от предното му крило. Това в крайна сметка компрометира състезанието му и не му позволи да бъде близо до топ 10.

Сега Пиастри се надява да прекъсне негативната си серия и най-накрая да запише силен резултат. Пилотът на Макларън ще бъде местният герой тъй като ще се състезава в родния си град Мелбърн.

„Страхотно е да се отправя към Мелбърн за домашната си Гран При.  Израснах в предградията на града. Затова е наистина специално усещане да се завърна тук като пилот от F1. Знам, че тук ще има фантастична атмосфера и нямам търпение да бъда част от нея.“, сподели Пиастри.

„Очаквам с нетърпение да карам за първи път пред домашна публика. Това ще бъде много емоционален момент за мен. Също така ще се радвам да видя всички фенове на Макларън, които ще са облечени в цвета на папаята“, добави австралиецът.

Това ще бъде първо участие за Пиастри на Албърт парк. 21-годишният състезател няма опит в Мелбърн тъй като трасето не приемаше поддържащи серии на F1 допреди тази година.

„Ще се състезавам за първи път на Албърт Парк. Сигурен съм, че това ще бъде преживяване, което ще си спомням до края на живота си. Времето тук обикновено е променливо, така че може се получи интерес уикенд“, добави Оскар Пиастри.

Същевременно Ландо Норис ще запише третото си участие в Австралия. Пилотът на Макларън остана извън зоната на точките през 2019-та, докато миналата година финишира пети. Британецът също се надява да подобри представянето си и да се бори за точки

„Очаквам с нетърпение да се върна в Мелбърн за Гран при на Австралия този уикенд. Направих дебюта си във Формула 1 на Албърт Парк през 2019 г. Това е специално състезание за мен и такова, на което отбелязах солидни точки когато карах на новото оформление на пистата“, каза Норис.

„След разочароващия уикенд в Джеда очаквах с нетърпение да се върна на пистата, за да направя някои положителни стъпки напред. Прекарах известно време във фабриката в Уокинг, работейки усилено с екипа, за да се подготвя. Сесиите, които прекарах на симулатора бяха полезни. Фокусът ми е върху подобряването състезание по състезание. Ще се боря здраво с цел да осигурим успешен резултат този уикенд“, добави пилотът на Макларън.

Шефът на Макларън Андреа Стела също коментира какво очаква от домашната Гран при на Пиастри.

„Радваме се, че се завръщаме в Мелбърн и Гран при на Австралия. Това ще бъде първото домашно състезание на Оскар в кариерата му като пилот от F1. Очакваме с нетърпение да се върнем към страстните австралийски фенове и да отбележим първите точки от този сезон 2023“, каза Стела.

„Решени сме да подобрим болида и да отключим възможно най-много представяне за остатъка от кампанията. Сезонът е дълъг и тежък за всички. Това ме кара да вярвам, че ще има много възможности пред нас, започвайки от следващия кръг на Албърт Парк“, добави шефът на Макларън.