Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиастри с 3 места назад на грида за това, че попречи на...

Пиастри с 3 места назад на грида за това, че попречи на Магнусен

3149
0
Оскар Пиастри
Оскар Пиастри; снимка: Макларън

Оскар Пиастри няма да се нареди на първа редица на стартовата решетка за Гран при на Емилия Романя, въпреки че се класира втори в квалификацията на пистата Имола. Австралийският пилот на Макларън получи наказание преместване с три места назад на грида за това, че попречи на Кевин Магнусен.

В решението на стюардите се казва, че Пиастри е излизал от пита в момента, когато пилотът на Хаас е бил в бърза обиколка.

„Стюардите приеха обяснението на пилота, че заради конфигурацията на пистата точно на това място не е видял Магнусен, докато не е станало твърде късно. В този момент се е опитал да ускори, за да се махне от траекторията възможно най-бързо. Магнусен каза, че за пилотите е било трудно да виждат другите коли зад себе си по определени места на трасето.“

Установено е, че от Макларън не са предупредили навреме Пиастри навреме за приближаването на съперник в бърза обиколка. Австралиецът е точно в средата на трасето, когато Магнусен го настига и разликата в скоростта е много голяма. Взимайки предвид, че други пилоти са били предупреждавани по време на квалификацията за приближаващи съперници значително по-рано стюардите наказаха Пиастри.

Преди да стане известно наказанието Пиастри каза, че е наистина много доволен от обиколката си в края на квалификацията.

„Малко оплесках последния завой, но мисля, че тук е много, много трудно да направиш перфектна обиколка. Така че съм наистина щастлив. Чувствам се наистина удобно в болида от момента, в който стъпих на писта вчера. И бяхме толкова близо до полпозишъна… Мина известно време, откакто съм бил така близо до челото и затова съм доволен от уикенда досега.“

На въпрос дали би могъл да се бори с Макс Верстапен Пиастри отговори: „Мисля, че да“

„По принцип доскоро в миналото щях да отговоря с не. Но благодарение на последните ни представяния смятам, че се научихме да отговаряме утвърдително. Така че да видим какво ще можем да направим. Темпото ни определено е силно през целия уикенд. Макс и Ред Бул никога не могат да бъдат пренебрегвани, разбира се – току-що го видяхме в квалификацията. Нашата увереност обаче е висока. Убедени сме, че сме в състояние да постигнем силен резултат“, добави Пиастри.

Ландо Норис, който бе трети в квалификацията, посочи колко малки бяха разликите.

„И двамата бяхме в борбата за първото място. Разликите бяха малки, миниатюрни дори. Ние – като отбор – имаме много добър уикенд досега. Оскар свърши страхотна работа, както и Макс. Всички сме вълнуващо близо и нямам търпение за утрешното състезание. Надпреварата ще е добра и надявам се вълнуваща за гледане, както и интересна от гледната точка в кокпита. Но ще е трудно – особено като се има предвид колко близки са времената ни за обиколка. Много ще зависи също така от потеглянето и спринта към първи завой, първата обиколка, стратегията, спиранията в бокса. Няма да е леко състезание“, коментира Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)