Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиастри се надява да продължи доброто си представяне и в Белгия

Пиастри се надява да продължи доброто си представяне и в Белгия

498
0
Оскар Пиастри
Оскар Пиастри, снимка Спас Генев

Оскар Пиастри коментира предстоящата Гран при на Белгия. Пилотът на Макларън се надява да продължи доброто си представяне и да запише още един силен резултат. Пиастри има добри спомени от Спа, която е една от най-любимите му писти в календара на F1.

Миналия уикенд Пиастри спечели първата си победа в F1. Младият австралиец потегли от втора позиция и поведе веднага след старта. Пиастри водеше колоната през първата половина от надпреварата на Хунгароринг и имаше известен аванс спрямо Ландо Норис

Във втората половина на борбата Пиастри беше изпреварен от Норис. Няколко тура преди финала британецът пропусна своя съотборник пред себе си. По този начин Пиастри записа първия си успех в F1 на пистата край Будапеща. Норис допълни двойната победата за Макларън, която беше първа от Гран при на Италия 2021 насам.

Този уикенд Пиастри се насочва към Белгия. 23-годишният пилот финишира втори в спринтовата надпревара преди една година. В състезанието той обаче отпадна заради инцидент с Карлос Сайнц. Този уикенд Пиастри се надява да продължи силното си представяне и отново да се бори за победата.

„Бяха невероятни няколко дни, след които спечелих първата си победа в F1. Искам да благодаря на всички за подкрепата и милите послания. Беше страхотен уикенд за целия отбор. Сега насочваме вниманието си към последното състезание преди лятната ваканция“, сподели Пиастри.

„Пистата Спа-Франкоршамп е любимата ми. така че съм развълнуван да се върна там Винаги е трудно да се предвиди какво ще бъде положението там. Ние сме в силна позиция и се стремим да си тръгнем с още един добър набор от точки. Първата половина на сезона беше страхотна, така че ще пренесем инерцията в този уикенд и ще видим какво можем да направим“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Пиастри Ландо Норис също се надява на силно представяне на Спа. Британецът няма търпение да запише втора победа в F1, след като миналия уикенд отстъпи първото място заради отборните заповеди на Макларън. Гран при на Белгия е специална надпревара за Норис, чиято майка е от Фландрия

„Следва надпреварата на Спа, която е още една специална за мен. Вероятно това е една от любимите ми писти. Знам, че не съм единственият пилот, който се радва на състезанията там. Това е предизвикателна писта, а времето може да бъде непредсказуемо. Всичко това обаче не е нищо, което да не сме виждали преди“, каза Норис.

„Не мога да повярвам, че вече сме почти в лятната ваканция. Миналият уикенд беше невероятен за нас като отбор. Автомобилът се чувстваше брилянтно. Това е добра позиция, в която да приключим първата част от сезона. Вълнувам се да се върна в автомобила и се надявам да донеса още един солиден актив точки за отбора“, добави пилотът на Макларън.

Макларън е вторият най-успешен конструктор на Спа. Отборът от Уокинг има 12 победи на белгийското трасе. Последната е дело на Дженсън Бътън през сезон 2012. Оттогава Макларън никога не се е качвал на най-високото стъпало на подиума.

„След много силния уикенд в Унгария вече сме напълно фокусирани върху следващото предизвикателство в Белгия. Пистата Спа-Франкоршамп е любима на пилотите, но и най-дългата и една от най-предизвикателните в календара. Променливите метеорологични условия добавят ниво на несигурност, но ние приемаме всяко предизвикателство като възможност“, каза Андреа Стела.

„С наближаването на края на един много натоварен състезателен период натискаме като за последно. Също така се се стремим да увеличим максимално възможностите си за печелене на точки преди заслужената лятна почивка“, добави шефът на Макларън.