Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиер Гасли: Следващата година Алфа Таури може да бъде в челната петица

Пиер Гасли: Следващата година Алфа Таури може да бъде в челната петица

1847
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка Ред Бул Контент Пуул
Пиер Гасли смята, че Алфа Таури може да е в битката за топ 5 през следващата година. През изминалия сезон тимът от Фаенца завърши на седма позиция при конструкторите с актив от 107 точки, като записа изненадваща победа в Италия благодарение на Гасли. Но амбициите на базирания в Италия тим е скъсяване на разликата с лидерите и да е реален съперник на Ред Бул.

„Бяхме в челната петица няколко пъти тази година. Това е главната ни цел и за 2021. Това бе най-успешната година за екипа, въпреки че завършихме седми. Трябва да дадем всичко от себе си, за да подобрим представянето си. Не сме далеч от отборите в средата на колоната и се надявам догодина да се борим с тях във всяко състезание“, сподели Гасли.

Французинът също обясни, че разликите в средата на колоната са много малки и във всяка една надпревара силите са били много изравнени.

„Мисля, че се справихме много добре в този тежък сезон. Трябва да сме много щастливи от това, което постигнахме. Разбира се, крайният резултат не бе много приятен, предвид усилията, които положихме. Това показва колко са близки разликите в средата на класирането. Ако изостанеш с две или три десети в квалификацията може да загубиш някоко места. Например в Бахрейн бях само две десети по-бавен от четвъртия Алекс Албон, а стартирах от осма позиция. В същото време определено направихме стъпка напред и искам догодина да сме в битка с Макларън и Рено“, завърши Пиер Гасли.