Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пикет се надява на добър резултат на Хунгароринг

Пикет се надява на добър резултат на Хунгароринг

45
0

Нелсън Пикет очаква с нетърпение унгарската Гран при, от която има доста позитивни спомени, след като победи в GP2 сериите преди няколко години и спечели три точки за Рено във Ф1 миналата година на Хунгароринг.

Сега Нелсиньо се надява да измъкне максимума от своя R29 идния уикенд.

„Миналата година в Унгария ми бе много приятно и това може би бе едно от най-добрите ми състезания, тъй като финиширах шести.

Въпреки че няма бързи завои, това е едно забавно за каране трасе, което заради многото си криволичене прилича доста на писта за картинг. Въпреки това то е голямо предизвикателство и трябва да намериш правилния ритъм и да бъдеш точен през бавните завои, тъй като изходът от един завои всъщност е входът към друг, затова всяка една грешка струва много време.

Ще имам същите подобрения по колата си за Унгария като Фернандо (Алонсо) и смятам, че ще мога да бъда по-конкурентноспособен. Kакто винаги, ще се стремя да се наредя в Топ 10 в квалификацията и се надявам, че ще мога да спечеля няколко точки в състезанието. Квалификацията ще бъде изключително важна, тъй като на Хунгароринг изпреварванията са наистина трудни, тъй като зоните за спиране са малки, а извън състезателната линия е много мръсно. Затова е важно да се концентрираме върху това да измъкнем всичко възможно от съботния ден“, обясни Пикет.