Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилоти искат използването на DRS през завоите Бланшимо на Спа

Пилоти искат използването на DRS през завоите Бланшимо на Спа

64
0
Бланшимо,Гран при на Белгия,Спа

Част от пилотите във Формула 1 искат да бъде разрешено използването на системата DRS през завоите Бланшимо в уикенда за Гран при на Белгия. Това обяви състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг. Целта е да има повече изпреварвания.

На няколко писти този сезон беше добавена 3-а DRS зона именно с цел да се подпомогнат изпреварванията, като се обмисля възможността такава да има и на пистата Спа.

Двете DRS зони от миналата година на старт-финалната права и на правата Кемъл между 6 и 7 ще бъдат запазени, като втората ще бъде удължена със 100 метра. Поставянето на 3-а според Уайтинг изглежда ще е сложна задача.

Завоите Бланшимо със съвременните коли от F1 се вземат без проблеми на пълна газ, но Уайтинг не смята, че отварянето на задното крило там е добра идея след инцидентите на Грожан и Ериксон на Силвърстоун в завой 1 именно при отворен DRS.

„Имах дискусия с някои от пилотите миналия уикенд относно къде можем да имаме 3-а DRS зона на Спа, каза Чарли. – Смятам, че не е реалистично да поставяме такава където и да е. Някои пилоти предложиха да я сложим между завои 15 и 18, но не съм сигурен, че това е добра идея.“