Начало BG спорт Пилоти излязоха на протест в подкрепа на БФАС

Пилоти излязоха на протест в подкрепа на БФАС

1583
0
пилоти, протест, БФАС
снимка: Lap.bg

Част от водещите ни автомобилни пилоти протестираха днес в подкрепа на БФАС. Миналата седмица лицензът на федерацията бе отнет от Министерството на спорта и беше даден на новосформираната Автомобилна Федерация на България.

Протестът се състоя първо пред Министерския съвет, където продължи около 1 час. А след това се премести пред Министерството на спорта.

Сред протестиращите пилоти в подкрепа на БФАС бяха шампионът на планинско изкачване Юлиян Телийски, Любен Каменов, който също е многократен шампион в тази дисциплина, Стефан Стоев, първенецът на писта в Туринг Иван Влъчков, Косьо Йорданов, Николай Златков, Александър Димитров, Йордан Тодоров, Ангел Башкехайов, който e навигатор на Дани Попов, и др.

Много от състезателите докараха своите състезателни машини и превозни камиони. Те размахваха българския флаг и плакати с надпис „Подкрепям БФАС“.

Междувременно от БФАС заявиха, че ще си търсят правата и няма да се примирят с настоящата ситуация. 

Според председателя на БФАС Владимир Илиев няма опасност сезонът у нас да се провали, тъй като клубовете по принцип сами организират състезанията и ще продължат да го правят, Независимо коя федерация управлява спорта ни. В организацията са убедени, че министерството на спорта няма основание да й отнеме лиценза.

Снимки от протеста можете да видите долу: