Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилоти от F1 подкрепиха кампанията Paint It Orange на фондация Ричард Бърнс

Пилоти от F1 подкрепиха кампанията Paint It Orange на фондация Ричард Бърнс

179
0
Дженсън Бътън

Много от пилотите във Формула 1 подкрепиха инициативата на благотворителната фондация, носеща името на Ричард Бърнс, преди последния кръг от световния рали шампионат в Уелс. Организацията направи специални оранжеви фланелки, отбелязващи десетата годишнина, откакто пилотът спечели титлата си в сериите. Приходите от продажбата им ще бъдат дарени за различни каузи, а няколко тениски с автографи на състезатели от WRC и Формула 1 ще бъдат предложени на търг.

Кампанията се нарича Paint It Orange, като идеята е закупилите фланелки фенове, които ще посетят последното рали за годината, да създадат истинско оранжево море. Ролята на автомобилните състезатели е да помогнат за разпространение на инициативата. В Индия доста от тях се включиха – сред тях седемкратният световен шампион Михаел Шумахер, двукратният Себастиан Фетел и съотборникът му Марк Уебър, пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън и т.н. На практика всичките им рали колеги също участват в кампанията.

Едно от основните действащи лица за привличането на състезатели от F1 бе моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри, който е и попечител във фондация „Ричард Бърнс“.

Автомобилният спорт изживя две много трудни седмици и приносът на пилотите от Гран при за тази инициатива е пример за това как спортът се обединява, за да се възроди – коментира той.

Само 4 години, след като спечели короната в световния рали шампионат, Бърнс си отиде след битка с агресивен мозъчен тумор. Приходите от кампанията на фондацията, носеща името му, ще отидат за неврологични изследвания.