Начало Formula E News Пилоти от Формула Е приветстваха оформлението на пистата в Хайдерабад

Пилоти от Формула Е приветстваха оформлението на пистата в Хайдерабад

170
0
Формула Е в Хайдерабад
снимка, Формула Е

Пилоти от Формула Е приветстваха оформлението на пистата в Хайдерабад. Индийският град прие първия си старт в електрическия шампионат миналия уикенд. Въпреки одобрението на трасето, състезателите не бяха напълно доволни от съоръженията около него.

Хайдарабад бе домакин на четвърти кръг от сезон 2022-23 Формула Е, който се проведе на 11 февруари. Така бе прекъсната близо 10-годишната пауза, в която Индия не прие никакви стартове от световни шампионат на ФИА. Трасето бе разположено по улиците около езерото Хюсеин Сагар в близост до центъра на града.

Пистата с дължина 2.835 км включваше голямо разнообразие от завои и осигуряваше висока средна скорост. Оформлението в Хайдерабад предизвика похвали от страна на пилотите, според които това че това е една от най-приятните трасета в календара на Формула Е.

Малко преди началото на уикенда бе добавен шикан, който раздели дългата старт-финална права. Тази модификация на уличното трасе в Хайдерабад предизвика някои критик. т Те бяха свързани липсата на бордюри, както и начина, по който се налагат ограниченията на пистата. Въпреки участниците от Формула Е останаха с наистина впечатление от индийската писта.

„Беше страхотно изживяване. Смятам, че пистата всъщност беше една от най-забавните, на които някога съм се състезавал“, каза пилотът на Порше Антонио Феликс да Коща.

„Пистата наистина ми хареса през миналия уикенд. Мисля, че още от симулацията [до] пристигането тук си казах, че наистина ми харесва да карам в Хайдерабдд. Може би можем да направим някои подобрения на първи завой. Като цяло мисля, че това е едно успешно и вълнуващо състезание“, коментира състезателят на Енвижън Рейсинг Ник Касиди.

Работата по подготовката на пистата в Хайдерабад продължи до началото на състезателния уикенд от Формула Е. Ето защо асфалтът беше покрита с прах по време на шейкдауна в петък. Използването на почистващи машини така и не намали напълно опасенията преди първата тренировка същия ден.

Падащите листа на дърветата също допринесоха за замърсяването на трасето. По този начин то остана доста мръсна за пилотите извън състезателната линия дори и в самата еПри на Хайдерабад.

Жан-Ерик Верн даде висока оценка на оформлението на трасето. Пилотът на DS Пенске триумфира в състезанието в Хайдерабад и записа първи успех след близо двегодишна суха. Французинът все пак повдигна въпроса за строителния прах на пресконференцията след самото състезание.

Бившият пилот от F1 беше единственият а стартовата решетка на Формула Е, който бе посетил Индия преди това. Французинът участва в последното голямо международно състезание в страната, което се проведе на пистата Буд. След това тя беше извадена от календара на F1 и няма признаци да се върне в световния шампионат.

„Пистата беше готина“, каза той. Вероятно трябва да се направят някои поправки в първия шикан, защото е доста трудно да се следят ограниченив. Но що се отнася до останалата част от пистата, тя беше много добра“, сподели Верн.

„Надявам се за следващата година организаторите да имат по-добра машина за почистване на пистата, защото беше много, много прашна. Но освен това всичко мина наистина добре“, добави двукратният шампион във Формула Е.