Начало Други Пилоти от Индикар се срещнаха, за да обсъдят сигурността в сериите

Пилоти от Индикар се срещнаха, за да обсъдят сигурността в сериите

57
0
Дан Уелдън

Пилоти от Индикар се срещнаха с някои от ръководещите сериите лица, за да обсъдят как да направят шампионата по-сигурен, след като в началото на миналата седмица Дан Уелдън почина от контузиите си след катастрофа с 15 коли в Лас Вегас.

Начинът, по който ще реагираме на случилото се, ще е от жизненоважно значение. Окуражени сме от разгледаните идеи. Соченето с пръст няма да доведе до нищо положително, затова трябва да сме обединени и да вървим в една посока – заяви четирикратният шампион в сериите и добър приятел на Уелдън Дарио Франкити.

Той бе един от хората, носили ковчега на 33-годишния британски състезател на погребението през уикенда и трудно изживява случилото се, но е решен да не допусне то да се повтори. Същото е намерението на колегите му, въпреки че Тони Канаан логично отбеляза, че автомобилния спорт винаги ще е опасен:

– Не можем да направим състезанията 100% сигурни, това е факт. Но има какво да се направи и се надяваме наистина да подобрим ситуацията.

На срещата присъства и главният изпълнителен директор на Индикар Ранди Бърнард. Той нарече разговорите продуктивни и честни и допълни, че разследването на инцидента, отнел живота на Уелдън, се ускорява.

– Трябва да продължим напред с пълното разследване. То вече започна и има протокол как се движат подобни неща. Необходимо е да разберем всичко възможно за инцидента – допълни той.

Сега се разглеждат данните от колите, за да се изгради фактологическа картина обстоятелствата на инцидента. Резултатите ще бъдат предадени на независима организация, която да ги провери и потвърди. За целта разследващите ще имат достъп до черните кутии на всички 15 автомобила, попаднали в мелето. Ще бъдат проведени анализи на телевизионната картина, снимка и видео кадри, включително от онборд камерите на колите.