Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилоти против намаляването на зимните тестове

Пилоти против намаляването на зимните тестове

1060
0
Дани Квят пред Ромен Грожан, Торо Росо
Дани Квят пред Ромен Грожан, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Дани Квят, Ромен Грожан и Пиер Гасли са против намаляването на дните за предсезонни тестове от следващата година. Идеята е изпитанията преди началото на следващия сезон да бъдат намалени от 8 на 6 дни.

Според информация на racefans.net се планира тестовете преди началото на следващия сезон да бъдат от 19 до 21 февруари и от 26 до 28 февруари. Те ще бъдат отново на пистата Каталуня край Барселона.

Квят обаче не смята, че това е удачно решение. „Изцяло не съм съгласен с това, каза пилотът на Торо Росо. – И сега ние имаме твърде малко тестове. Трябва да караме повече на пистата, отколкото в симулаторите. В момента сме на минимума по отношение на реалните тестове.

Нямам особено голямо желание да карам на симулатора. Трябва да бъдем повече на трасетата. Нашият спорт е единственият, в който имаме толкова малко тренировки извън състезателните уикенди. Не казвам, че трябва да правим толкова тестове, колкото в миналото. Но не мисля, че трябва да слизаме под сегашното ниво.”

Квят заяви още, че той би искал да има между 16 и 20 дни за тестове през годината, включително 4 дни по време на сезона.

Ромен Грожан пък смята, че е по-добре отборите във Формула 1 да разполагат с повече дни за изпитания преди сезона за сметка на тези по време на кампанията.

„Два пъти по 4 дни е много малко и в момента, каза пилотът на Хаас. – Мисля, че зимните тестове са страхотни за тимовете и феновете. Не съм привърженик на това те да бъдат намалявани.”

Пиер Гасли от Ред Бул смята, че дните за изпитания преди началото на сезона дори трябва да са повече.

„Ще бъде страхотно ако дните бъдат 10-12, каза французинът. – Мисля, че трябва да намерим компромисен вариант по отношение на това колко хора да вземат участие в тях като персонал. За мен 8 дни тестове са доста добре и не ми се иска да бъдат намалявани.”