Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Някои пилоти се съмняват, че на Яс Марина ще има по-сериозна борба...

Някои пилоти се съмняват, че на Яс Марина ще има по-сериозна борба и повече изпреварвания

2272
0

Пистата Яс Марина в Абу Даби бе променена на няколко ключови места с цел да се получава по-сериозна борба между пилотите и да има повече изпреварвания. Пилотите от Формула 1 се запознаха с модификациите по време на петъчните свободни тренировки. Преобладаващото мнение след това бе, че конфигурацията е станала по-плавна и по-приятна и интересна за каране. Неколцина обаче изразиха съмнение, че предварително поставените цели ще бъдат изпълнени.

Даниел Рикиардо (Макларън) откри повече положителни неща в модификациите, но предположи, че битките и изпреварванията ще си останат кажи-речи същите като преди.

„Озовах се в известен трафик по време на тренировките. Не знам дали (борбата) ще е по-лесна или по-трудна. Вероятно ще е същото“, посочи Рикиардо

„Може би (карането) беше малко по-забавно. Девети завой ми харесва – сега е сериозна, доста бърза, изискваща смелост крива. Но и предишната поредица от пети до седми също бе сложна в известна степен.“

„Аз всъщност предпочитам новата секция под хотела – там също има промени. Липсва ми старият предпоследен завой. Онова беше истинска крива, сегашната лесно се взима на пълна газ. Но като цяло промените имат повече предимства, отколкото недостатъци.“

Серхио Перес от Ред Бул изрази съмнения, че ще има промяна в борбата вследствие на направените по трасето промени.

„Не знам колко точно е подобрението или колко ще бъде в течение на уикенда. Честно казано, управлението е приятно. Има въпросителна обаче колко и дали ще има подобрение на състезанието. Изпитвам известни съмнения“, коментира мексиканският пилот.

Кими Райконен (Алфа Ромео) претърпя вчера сериозен удар в предпазните бариери в края на обиколката.

„Махнали са една от добрите възможности за изпреварване – на девети завой. По принцип промяната не е нещо лошо, но е трябвало кривата да е по-бавна. Вместо това е по-бърза, а с по-висока скорост там е много трудно да се изпреварва. Понякога се чудиш какво са си мислили, когато са правили модификациите. Но това е положението. Различно е“, каза финландецът.

Бордюрите на някои от новите секции пък предизвикаха тревога у Пирели. Водят се разговори с ФИА какво може да се направи за тях, за да не се стига до случаи като тези в Катар.