Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилоти защитиха Хамилтън относно коментарите му в социалните мрежи

Пилоти защитиха Хамилтън относно коментарите му в социалните мрежи

3223
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Спас Генев

Няколко от пилотите във Формула 1 защитиха Люис Хамилтън относно коментарите му в социалните мрежи. Преди седмица световният шампион публикува в тях послание, в което изразяваше своята загриженост за планетата и безпокойство за това, че на хората не им пука какво се случва със света.

„Честно, иска ми се да се откажа от всичко. Напълно да се затворя. Защо да ми пука, след като светът е такава каша и изглежда на хората не им пука. Ще се отдръпна за момент, за да си събера мислите. Благодаря на онези от вас, на които им пука за света“, беше написал пилотът на Мерцедес.

За думите си Люис получи доста критики по света. И днес на пресконференцията на пилотите преди началото на уикенда Гран при на Мексико логично беше запитан защо ги е публикувал и какво е искал да каже с тях.

„Много хора имат мнение за това как аз използвам социалните медии, каза британецът днес. – Но в крайна сметка това е моята платформа за изразяване. Всички ние по света имаме право на глас и мнение.

Зависи от това как ти искаш да го използваш. За хората не е лесно да го направят. За нас е по-лесно, тъй като пътуваме по света и се състезаваме. Аз винаги гледам на нещата от гледна точка на това как мога да подобря влиянието, което имам по света.“

За коментарите си в социалните мрежи Хамилтън получи подкрепата на Фетел. Според пилота на Ферари Формула 1 трябва да направи повече по отношение на това да информира хората за случващото се с околната среда и света.

„Не съм активен в социалните медии, но въпросът е много ясен, каза Себастиан. – Бихме били невежи, ако не гледаме какво се случва. Както Люис каза обаче, за нас е трудно да получим одобрение от другите заради това, с което разполагаме в живота.“

Според Серхио Перес от екипа на Рейсинг Пойнт е много важно много хора да чуят какво мислят пилотите. Особено някой, като Люис Хамилтън.

„Виждам съобщенията, които той често публикува в социалните мрежи. Те са добри, каза мексиканецът. – Много хора го следват. Ако ние можем да повлияем на света, да помогнем малко, сме задължени да го направим. Не виждам нищо лошо в това.“

Алекс Албон от Ред Бул добави: „Това, което каза Люис беше наистина добро. Това, че сме във Формула 1 не означава, че не ни пука за околната среда.“