Начало Други Пилотите на AIR RACE загряват за състезанието в Хърватия

Пилотите на AIR RACE загряват за състезанието в Хърватия

37
0
Найджъл Ламб,Петер Бешенеи,Ханес Арх

Трима пилоти на Red Bull Air Race тестваха новопостроеното трасе по крайбрежието на Ровин, един от най-живописните градчета на Средиземноморието.

Това е втората спирка от световните серии, които ще се проведат тази събота и неделя. Австриецът Ханес Арх доминира с най-висока скорост при тестовите полети, загрявка за състезанието на брега на Истрия срещу Найджъл Ламб (Вбр) и Петер Бешенеи (Унг).

Полетът над Ровин – включваше въздушна „инспекция“ над 23-метровата кула „Св. Йоан“, построена през 1853 г. на малък остров,  разположен близост до крайбрежието на града. Арх е много близо по точки до Бонъм в тазгодишното класиране, което стартира в Абу Даби, и това е втората от общо осем спирки. планирани за 2014.

Организаторите на състезанието очакват многобройна публика, която ще се увеличи драстично и от намиращите се в близост страни – Словения , Австрия, Италия. Това и първата европейска спирка за тази година.

Освен забележителните полети над града и крайбрежието, Ровин ще покаже своята красота, традиции, изкуство и ще предложи богато разнообразие от рибни деликатеси от Адриатическо море.