Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Браун: В колата има потенциал

Пилотите на Браун: В колата има потенциал

31
0

Много далеч от темпото си във Валенсия бе тимът на Браун Гран при в свободните тренировки за Гран при на Белгия днес на пистата Спа-Франкоршамп. Въпреки 17-о и 18-о време на Дженсън Бътън и Рубенс Барикело шефът на екипа Рос Браун определи началото на подготовката за добро.

– Успяхме да изпълним голяма част от предварителната си програма, въпреки прекъсването заради дъжда сутринта. Нямаме никакви проблеми с температурата на гумите до момента, което е добре – хубаво е да видим, че упоритата ни работа в тази посока започва да се отплаща. Все още обаче има място за оптимизиране на настройките според изискванията на пилотите ни.

Бътън, който все още е лидер във временното класиране във Формула 1 тази година, заяви, че сутрешната сесия на мокро е била трудна за него.

– Опитът обаче е за добро в случай, че вали по някое време нататък, което е напълно възможно на Спа. Втората сесия бе далеч по-полезна. Фокусирахме се върху аеросравнения и работа с гумите. Събрахме много информация, но очевидно понастоящем не сме толкова бързи, колкото ни се иска. Но имаме потенциал да сме по-напред в квалификацията – допълни англичанинът.

Съотборникът му Барикело заяви от своя страна, че времената в петък почти никога не са сточна отправна точка за моментната форма на който и да е отбор. Той обаче споделя мнението на Дженсън, че в болида има достатъчно скорост, за да ги изведе на по-добри позиции в тренировката за място на скоростната решетка.