Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ферари доволни от резултата

Пилотите на Ферари доволни от резултата

50
0

След като през 2006 г. Фелипе Маса спечели първия полпозишън и първата победа в кариерата си в Истанбул, днес повтори успеха, като удържа натиска на съотборника си във Ферари Кими Райконен.
Невероятно е! Обичам пистата, обичам това място. Тук кариерата ми се преобърна, тук започнах да печеля състезания и да се боря с най-силните. Затова мястото е специално за мен. Горд съм освен това, че победих пред родителите си – трудно намираше думи да изрази радостта си бразилецът след финала.
Фелипе обясни и проблема с каската си в надпреварата. В горната част на шлема, където се намира охлаждащата му система, имало пукнатина, която причинявала сериозно завихряне. Затова той предпочел да отчупи цялата част и да ограничи влиянието на потока въздух, тъй като губел концентрация заради него. След това нещата се оправили.
Кими Райконен от своя страна заяви, че резултатите от квалификацията са предрешили изхода от Гран при на Турция. На моменти финландецът като че ли бе по-бърз от съотборника си и го подлагаше на натиск, но в крайна сметка остана втори.
Опитах се да направя нещо при питстоповете, но когато борбата е между съотборници, обикновено първият, който влиза в бокса, губи – обясни Райконен.