Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ферари приключват подготовката си на Ланзароте

Пилотите на Ферари приключват подготовката си на Ланзароте

56
0
Фелипе Маса,Ферари

Броени дни преди началото на същинската част от подготовката за сезон 2012 пилотите на Ферари продължават да работят за своята физическа форма на Канарските острови. За разлика от студа на Стария континент, насред Атлантика Фернандо Алонсо, Фелипе Маса, Жул Бианки и Давиде Ригон работят при летни температури по специална програма, което обаче не им пречи и да се забавляват.

Упражненията са разнообразни, включващи както преходи и каране на маутинбайк в планината, така и практикуването на брега на морето на спортове като футбол, тенис и тенис на маса. Гребането с каяк в океана също е сред спортовете, с които се занимават пилотите. Посещението на фитнес студиото пък е задължително.

Целта на всички тези упражнения е както подобряването на физическата форма след двата месеца почивка, така и повдигането на отборния дух. Днес бе последния ден от физическата подготовка, след който пътищата на пилотите се разделят. Алонсо и Маса заминават за Италия, където на 3 февруари ще присъстват на представянето на новия болид на Ферари. От 7 февруари пък започват предсезонните тестове, на които Маса ще има възможността първи да изпробва новата кола. Алонсо от своя страна ще кара в последните два дни на изпитанията.

За Жул Бианки заминаването от Ланзароте ще означава и раздяла, защото французинът през този сезон ще изпълнява ролята на трети пилот в екипа на Форс Индия. Затова след кратка визита в Маранело, Бианки заминава за Великобритания, където ще трябва да се заеме с новите си задачи. Ригон от своя страна остава във Ферари. Италианецът подписа скоро двугодишен договор с отбора и ще работи интензивно в симулатора по развитието на новата кола.

Последните новини са, че е много вероятно новия болид да не направи първите си обиколки на пистата Фиорано веднага след официалното представяне, както бе предвидено, заради неблагоприятните метеорологични условия в Италия.