Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ферари на ски

Пилотите на Ферари на ски

32
0
Фернандо Алонсо

Спокоен ден изкараха пилотите на Ферари днес в зимния курорт Мадона ди Кампильо. Състезателите караха ски и проведоха тренировъчна сесия във фитнес салона. Титулярите Фернандо Алонсо и Фелипе Маса отново бяха в компанията на Джанкарло Фисикела, Марк Жене и най-младото попълнение в Скудерията Жул Бианки. Двукратният световен шампион не е много опитен в ските, но останалите отново пробваха уменията си по заснежените склонове.

Тази вечер пилотите вечерят с шефа на отбора Стефано Доменикали, който пристигна днес в курорта. Италианецът призна наскоро, че е обмислял да се оттегли от поста си след фиаското в Гран при на Абу Даби, когато екипът загуби титлата за 2010 г. Впоследствие обаче шефът операции на пистата Крис Дайър стана изкупителна жертва за грешката в стратегията, като до момента не е ясно дали остава в тима или напуска окончателно.

Утре ще се състои първата пресконференция в Мадона ди Кампильо и тя ще е именно на Доменикали. Традиционното състезание на замръзналото езеро в Трентино пък ще има специален гост – доскорошният тест пилот на Ферари Лука Бадоер, който от нова година вече не е част от екипа. Италианецът ще отбележи 13-те си години в Скудерията с демонстрация зад волана на F60.