Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Макларън определиха 4-то и 5-то място като не твърде лоши

Пилотите на Макларън определиха 4-то и 5-то място като не твърде лоши

56
0
Дженсън Бътън

Четвърти и пети се класираха в Гран при на Япония пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън, като това им представяне бе определено от шефа на екипа Мартин Уитмарш като добро.

По време на състезанието отново имаше проблем при питстоп, а Бътън се оплака от грижи със скоростната кутия, но издържа до края.

Четвърти определено не е лош резултат, особено като се има предвид, че тръгнах от осма позиция – заяви Дженсън. – Стигнах трето място в първата серия, но в ретроспекция изглежда бе грешка да направим първия си бокс толкова рано. И двамата с Камуи Кобаяши изостанахме зад едното Торо Росо – това ни коства време спрямо Фелипе Маса. Той бе тръгнал с чисто нови гуми и разликата дойде точно от там, затова успя да ни прескочи и двамата при първите смени. Към края настигнах Камуи, но той се справи много добре с последните си гуми – не можах да го доближа. Единственият начин да опитам да го изпреваря бе да спирам много късно в шикана, а всеки път колелата блокираха и отварях прекалено широко кривата.

Хамилтън поздрави съотборника си и добави, че двамата заедно са спечелили наистина добро количество точки.

Извадих голям късмет, че се опазих от мелето на старта. Доста коли около мен излетяха от трасето, така че се фокусирах единствено върху това да се измъкна без проблеми. След това натисках колкото можех през цялата дистанция. В началото беше борба с колата – предната част бе нестабилна. След това нещата се оправиха, но бе твърде късно, за да постигна нещо повече. С по-добра квалификация и класирането днес щеше да е различно – това ще е целта ни в Южна Корея след седмица – каза Люис.