Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Макларън уверени, че могат да се борят за победата и...

Пилотите на Макларън уверени, че могат да се борят за победата и на Монца

49
0
Люис Хамилтън

След две поредни победи в Унгария и Белгия тимът на Макларън е готов да се бори за най-високото стъпало на подиума и в Италия този уикенд.

Дженсън Бътън е невероятно мотивиран след победата си на Спа, както и Люис Хамилтън, който няма търпение да се върне в борбата, след като бе елиминиран в мелето след старта в Белгия.

– Беше невероятен уикенд за мен – не само се върнах в битката за титлата, но и показахме, че колата ни може да спечели конструкторската корона. Прекрасно е да се върна в болида толкова скоро след успеха. Монца е една от най-великите писти в света, а нашият автомобил изглежда пасва особено добре на високоскоростни трасета. Затова съм оптимист, че отново ще съм конкурентоспособен. Поради някаква причина през последните два сезона вървя страхотно на Монца – колата ми пасваше и беше истинско удоволствие да се състезавам. Финиширах втори в тези си стартове с Макларън и определено ще гоня победа през предстоящия уикенд – заяви световният шампион за 2008 г.

Хамилтън остави зад гърба си катастрофата от Спа. Той обясни, че характерът на Монца допълнително е помогнал да се справи с разочарованието си и да се съсредоточи върху идващата надпревара.

– Има нещо в старите трасета за Формула 1, което е много специално. Новите писти като че ли притежават едни и същи характеристики, еднакъв ритъм, докато тези отпреди десетилетия са различни. Усещането е сякаш са оформени от природата, а не че човек ги е създал. Това ми допада. Първите обиколки в петък винаги са невероятни заради малкото аеропритискане. Все едно не спираш да ускоряваш, а когато натиснеш спирачките, усещаш колата нестабилна, защото крилата не я държат много. Скоро свикваш, но определено е невероятно да караш на Монца на пълна газ – допълни Хамилтън.