Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Мерцедес очакват с нетърпение Гран при на Сингапур

Пилотите на Мерцедес очакват с нетърпение Гран при на Сингапур

47
0
Нико Розберг

След едно невероятно представяне в последната надпревара за Гран при на Италия и демонстрация на чудесна скорост, екипът на Мерцедес може би няма да е на толкова високо ниво в Сингапур, където по уличното трасе има много завои, преминавани на първа и втора скорост.

Това обаче не пречи на оптимизма на екипа, а Михаел Шумахер дори очаква с нетърпение приключението, по време на което всички във Формула 1 работят в доста необичайни часове на денонощието.

Първият ми досег със състезание по тъмно от миналата година в Сингапур определено ми допадна. Беше наистина интересно да работя по толкова различна програма. За моя изненада всичко се получи и дори бе забавно да караме и да провеждаме срещите си посред нощ – коментира Шумахер. – Постигнахме прекрасни резултати в последните два европейски старта на Спа и Монца и на всички ни се ще да продължаваме така и в следващите надпревари.

Нико Розберг от своя страна пази хубави спомени от уличната писта в Сингапур, където финишира втори през 2008 г.

Градът е фантастичен и винаги се опитвам да изкарам малко повече време там заедно с приятелите си, когато не съм някъде по състезания. Карането не е леко, тъй като ту тръгнеш, ту спреш и се налага да се концентрираш максимално по време на цялата обиколка. В последните надпревари направихме стъпка напред с автомобила и се надявам да извлечем предимство от това в Сингапур – каза Розберг.