Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Торо Росо щастливи от топ 10 днес

Пилотите на Торо Росо щастливи от топ 10 днес

462
0
Алекс Албон
Алекс Албон, снимка: Спас Генев

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Монако

Пилотите на Торо Росо Данил Квят и Алекс Албон си спретнаха малко парти в новия моторхоум на Ред Бул след днешната квалификация в Монако. И двамата се класираха за финалната фаза и се подредиха на осма и десета позиция за утрешната Гран при.

За Алекс това е първо класиране в крайната фаза на квалификация от Формула 1. Младежът отбеляза, че в крайна сметка състезанието е утре и няма какво още да се празнува, макар това все пак е да е важна стъпка напред.

„Тимът свърши чудесна работа от четвъртък и колата бе много добра днес. Щастлив съм, че стигнах Q3, но съм разочарован от това което направих в самия сегмент”, обясни Албон. Той каза още, че изобщо не е справил с ритъма и с гумите в край на квалификацията.

Албон бе категоричен и колко по трудно е с огромен и силен болид от Формула 1 по тесните улици в сравнение с по-малките и не така силни коли от Формула 2. Като и най-малкото мръдване в страни те изпраща в стените.

Квят от своя страна каза, че може би наистина представянето на тима е най-доброто от началото на сезона. Но според него то е просто още една стъпка напред в правилна посока. И той е много доволен от начина, по който се развива Торо Росо и от работата на задвижващата система Хонда. Според руския пилот добрите настройки на всичко са донесли добрия резултат.

„Няма как да спечелиш нещо на старта в Монако, обясни още Квят и разясни, че не е от голямо значение кои пилоти са около теб, защото просто няма място и трябва да се пазиш. – Ако си втори или трети, има шанс да се измъкнеш някак напред. Но ако си по-назад това е почти невъзможно и е опасно да рискуваш. За нас завършване в топ 10 ще е успех при всички положения.”

Квят описа още и спецификата на първия завой, който трябва да се атакува отвън. Докато и минимално стъпване вътре може да те качи на бордюра и от там да те изстреля в оградите на Сен Дево.