Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Заубер очакват с нетърпение Сузука

Пилотите на Заубер очакват с нетърпение Сузука

31
0
Ник Хайдфелд

Камуи Кобаяши се подготвя за домашното си състезание от тазгодишния сезон във Формула 1. Японският пилот на Заубер няма търпение да се състезава на Сузука, която е любимата писта и на съотборника му Ник Хайдфелд.

– Това е родната ми Гран при, въпреки че не съм изкарал кой знае колко време в Япония през последните 7 години – призна Камуи. – Бях 17-годишен последния път, когато се състезавах у дома. Разбира се, познавам доста добре трасето, тъй като карах миналия сезон за Тойота в свободните тренировки. Конфигурацията е прекрасна и харесвам всеки сантиметър от нея, а и цялата обиколка е трудна. Според мен колата ни ще върви добре на Сузука. А за мен е вълнуващо, че отиваме там и знам, че ще има много фенове. Има специално отделено място за моите запалянковци, като предложените 2000 билета се изчерпаха бързо – сподели още Кобаяши.

Хайдфелд пък се върна в кокпита след година като тест пилот и се радва на всяка минута като титуляр. Той замени Педро де ла Роса и ще продължи да кара за Заубер до края на сезона.

– Сузука е най-любимото ми трасе от всички, а през втория си състезателен уикенд вече ще познавам значително повече за болида си, което трябва да ми помогне. Освен това просто обожавам да ходя в Япония. Този път няма да посетя Токио, но дори и на самата писта да не се случват страшно много неща пак ми допада. Харесвам храната, културата и вълнението на феновете. Те обичат своята Гран при толкова много, че създават великолепна атмосфера. Обиколката там е със страхотен ритъм с множество различни характеристики. S-завоите в първия сектор са особено красиви. Ако преминеш правилно през тях, са прекрасно забавление – сподели немският състезател.