Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите определиха трасето в Сингапур като най-тежкото в календара

Пилотите определиха трасето в Сингапур като най-тежкото в календара

35
0

Пилотите във Формула 1, които участваха в днешната пресконференция преди началото на уикенда в Сингапур – Насър, Ериксон, Палмър, Ботас, Рикиардо и Перес, почти единодушно определиха трасето Марина бей като най-тежкото в календара. Причините за това са, че то е бавно, тясно, а влажността на въздуха и температурите са много високи.

И това е изключително изморително за пилотите, още повече че надпреварата продължава почти 2 пълни часа. „Последните 10-ина обиколки се молиш за кола за сигурност или нещо такова, за да можеш да стигнеш до финала”, обясни Серхио. Само Ботас каза, че физически това е най-тежката надпревара, но психологически Монако е по-натоварващо. И като цяло в Монте Карло е по-тежко, тъй като напрежението върху пилотите тегне във всеки един завой.

Ботас коментира още и бъдещето си в Гран при, което за момента е неясно. По всяка вероятност той ще остане в Уилямс. „Ще имам нов съотборник при всички положения, коментира финландецът. – Фелипе се отказва, а аз дори още не съм потвърдил, че ще остана в Уилямс. Изборът ще бъде изцяло от тима, като колкото по-бърз е пилота, толкова по-добре за целия екип. Защото като така се развиваме и вървим напред.”